Wit dekbedovertrek, de alleskunner

Wit dekbedovertrek

Een wit dekbedovertrek past vrijwel in iedere slaapkamer en is daarom een populaire keuze. Indien je op zoek bent naar een wit dekbedovertrek of niet weet welk dekbedovertrek je moet kiezen lees dan verder. Wij lichtten hieronder de mogelijkheden van een wit dekbedovertrek verder toe en helpen jou daarbij de juiste keuze te maken! Witte dekbedovertrekken kun je in verschillende maten, materialen en dessins verkrijgen. Om erachter te komen wat bij jou past leggen wij de kenmerken verder uit.

Maat wit dekbedovertrek

De standaardmaten voor een dekbedovertrek zijn 140x200/220 cm, 200x200/220 cm en 240x200/220 cm. De maat 140x200/220 is de eenpersoons maat en de maat voor alle witte kinderdekbedovertrekken. De gebruikelijke tweepersoons dekbedovertrekmaat is 200x200/220. Je kunt ook voor een groter tweepersoons dekbedovertrek kiezen, deze wordt lits-jumeaux genoemd en is 240x200/220 groot. Voor meer informatie over lits-jumeaux lees ons artikel: ‘Wat betekent lits-jumeaux?’. Een wit dekbedovertrek is verkrijgbaar in deze drie standaardmaten. In lengte kunnen de dekbedovertrekken variëren. Kijk hiervoor altijd bij de kenmerken voor het type instopstrook en de totale lengte van het dekbedovertrek.

Materiaal wit dekbedovertrek

Een wit dekbedovertrek bieden wij aan in alle mogelijke materialen. De verschillende materialen hebben allen eigen kenmerken. Hierdoor kun je het materiaal kiezen wat het beste bij jouw persoonlijke voorkeuren of eventueel het seizoen past. Hieronder volgt een korte beschrijving per materiaal voor een wit dekbedovertrek.

Katoen: 100% katoen is een ideale stof voor een wit dekbedovertrek. Katoen is een natuurlijke stof die ademt en vocht uitstekend absorbeert. Het is daarom een keuze waar je het hele jaar door plezier van zult hebben.

Katoen-Satijn: Katoen-satijn is gemaakt van 100% katoen maar geeft aan dat het satijn geweven is. Katoen-satijn heeft vergelijkbare eigenschappen met katoen alleen heeft het een luxere uitstraling en voelt de stof zachter aan. Door de gladheid en de hoge draaddichtheid kan satijn eventuele huidproblemen ook verzachten. Een wit dekbedovertrek van katoen-satijn geeft je slaapkamer een luxe en frisse uitstraling.

Gemengd katoen: Gemengd katoen is een populaire keuze voor een wit dekbedovertrek. Het aandeel katoen zorgt voor een zacht materiaal dat goed vocht opneemt en heerlijk soepel aanvoelt. De toevoeging van polyester maakt deze dekbedovertrekken vaak voordeliger. De verhouding katoen/polyester is 80/20.

Flanel: Een wit dekbedovertrek van flanel voelt heerlijk zacht aan. Flanel is opgeruwd katoen en het dekbedovertrek krijgt hierdoor als het ware een extra isolatie laag. Veel mensen vinden het prettig om tijdens de wintermaanden onder een flanellen dekbedovertrek te liggen. Indien je het ook snel koud hebt tijdens de overige maanden kan flanel een goede oplossing voor jou zijn.

Micropercal: Microvezel wat micropercal vaak genoemd wordt is een synthetische stof met goede eigenschappen voor een dekbedovertrek. Een wit dekbedovertrek van micropercal voelt heerlijk licht en zacht aan. Micropercal kan daarnaast eenvoudig gewassen worden en droogt snel. Het is een echte aanrader voor mensen die niet veel tijd kwijt willen zijn aan het wassen van beddengoed. Micropercal is een sterk materiaal dat lang meegaat, hierdoor kun je lang genieten van een micropercal dekbedovertrek.

Velvet: Een velvet wit dekbedovertrek is precies wat je ervan zou verwachten, namelijk heerlijk zacht! De velvet dekbedovertrekken in ons assortiment zijn gemaakt van velvet polyester in combinatie met micropercal. De velvet dekbedovertrekken hebben daarom dezelfde eigenschappen als de micropercal dekbedovertrekken hierboven beschreven. Het enige verschil is dat het velvet zacht aanvoelt en een knus gevoel geeft.

Wit dekbedovertrek combineren met ander beddengoed

Het voordeel van een wit dekbedovertrek is dat je het goed kunt combineren met veel verschillende kleuren. Die kleurencombinatie van je beddengoed is natuurlijk afhankelijk van de stijl van jouw slaapkamer maar met wit kun je veel kanten op. Voor een neutrale frisse uitstraling combineer een wit dekbedovertrek met een wit hoeslaken. Voor een neutrale en rustige uitstraling combineer een wit dekbedovertrek met grijs, crème of taupe. Voor een duidelijk contrast tussen je dekbedovertrek en hoeslaken kun je bij een wit dekbedovertrek kiezen voor een hoeslaken in de kleur zwart, blauw of bijvoorbeeld rood.

Wit dekbedovertrek kopen

Ben je op zoek naar een wit dekbedovertrek? Dan ben je bij Budget-Bed.nl aan het juiste adres! Bekijk onze witte dekbedovertrekken en bestel eenvoudig online. Om de juiste maat of het juiste materiaal te vinden kun je gebruik maken van de filterfunctie. Zo vind je altijd een wit dekbedovertrek wat bij jou past. Als je er niet helemaal uitkomt neem dan contact op met de klantenservice en ervaar onze uitstekende service.

Budget-Bed, het beste bed voor het laagste budget!