Materiaal hoeslaken

Materiaal hoeslakenย 

Ben je op zoek naar het juiste materiaal hoeslaken? Wij zullen je verder helpen om het juiste materiaal te vinden. Je kunt kiezen uit verschillende varianten katoen. Katoen is het beste materiaal voor hoeslakens vanwege de zachtheid en uitstekende vochtopname. Ook heeft katoen een lange levensduur zodat je lang kunt genieten van een katoenen hoeslaken. De verschillende varianten katoen zijn standaard katoen, jersey, satijn of gemengd katoen. Hieronder zullen wij de verschillende kenmerken verder toelichten.

Welk materiaal hoeslaken?

Het meest geschikte en gebruikte materiaal voor een hoeslaken is katoen. Een katoenen hoeslaken is de meest gebruikelijke keuze waar je lang plezier van zult hebben. Zo kun je een ruime keuze hoeslakens vinden gemaakt van 100% katoen. Daarnaast zijn er ook hoeslakens verkrijgbaar in enkel of dubbel jersey. Enkel jersey is gemaakt van katoen maar door de speciale weeftechniek wordt dit materiaal jersey genoemd. Jersey is een rekbare stof die zacht aanvoelt, een vocht absorberende werking heeft en makkelijk om je matras heen gevouwen kan worden. Naast enkel jersey kun je ook een dubbel jersey hoeslaken kopen. Dubbel jersey hoeslakens zijn eigenlijk 2 enkel jersey hoeslakens aan elkaar gemaakt zodat beide kanten zacht aanvoelen. Een dubbel jersey hoeslaken blijft beter op zijn plek liggen en kan nog meer vocht opnemen dan enkel jersey hoeslakens. Dubbel jersey hoeslakens zijn daarom ideaal voor de zomer maanden of indien je veel transpireert tijdens het slapen. Wil je meer informatie over enkel en dubbel jersey? Lees dan ons artikel โ€˜Wat is jersey?โ€™. Voor een extra luxe gevoel kun je ook kiezen voor een satijnen hoeslaken. Satijn is een weeftechniek met een hoge draaddichtheid gemaakt van 100% katoen. De katoen satijnen hoeslakens voelen zacht aan en hebben een prachtig glad oppervlak gecombineerd met de fijne eigenschappen van katoen.

Hulp nodig?

Kom je er niet uit of heb je nog vragen over de verschillende materialen? Neem eenvoudig contact op met onze klantenservice en wij helpen je snel verder.

Budget-Bed, het beste bed voor het laagste budget!