Maat dekbedovertrek

Maat dekbedovertrek

Welke maat dekbedovertrek heb ik nodig? Wij hebben een ruime voorraad van alle maten dekbedovertrekken, de standaard maten zijn 140 x 200/220 (1 persoons), 200 x 200/220 (2 persoons) en 240 x 200/220 (lits-jumeaux). De meeste dekbedovertrekken uit ons assortiment hebben een extra lengte van 20 cm. Deze extra lengte is een dubbele instopstrook voorzien van drukknopen over de gehele breedte. Afhankelijk van de lengte van je dekbed kun je daarom kiezen voor een instopstrook. Wil je geen instopstrook en de extra lengte opvullen? Gebruik dan een dekbed met een lengte van 220 cm of kies een dekbedovertrek met een maximale lengte van 200 cm.

Wat is een instopstrook?

Een instopstrook is een stukje extra lengte onderaan een dekbedovertrek. Zoals de naam al aangeeft is deze extra lengte bedoeld om je dekbedovertrek in te stoppen onder een matras aan het voeteinde. Dit zorgt ervoor dat het dekbedovertrek goed op zijn plek blijft en je geen koude voeten krijgt tijdens het slapen. Onze dekbedovertrekken zijn voorzien van een dubbele (doorlopende) instopstrook, dit is de meest voorkomende variant in Nederland en daarnaast ook ideaal voor dekbedden met een lengte van 220 cm. Het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat bij een dekbed met een lengte van 220 cm de instopstrook vervalt en de extra ruimte van het overtrek wordt opgevuld.

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij het bestellen? Geen probleem, neem contact op met onze klantenservice en een slaapspecialist helpt je graag verder met het vinden van een dekbedovertrek dat bij jou past.