Materiaal dekbedovertrek

Materiaal dekbedovertrek

Uit welk materiaal dekbedovertrek kan ik kiezen? Bij Budget-Bed.nl kun je kiezen uit 6 verschillende materialen voor een nieuw dekbedovertrek. De verschillende materialen hebben allemaal eigen kenmerken. Om jouw keuze makkelijker te maken zullen wij de materialen met de verschillende kenmerken hieronder nader toelichten.

Katoen

Een dekbedovertrek van 100% katoen is een fijne keuze met goede eigenschappen. Katoen is een natuurlijk, zacht en goed ademend materiaal dat lang mee gaat. Daarnaast vangt het vocht uitstekend op wat katoen een goede keuze maakt voor een heerlijke nachtrust. Katoen is daarom een populaire keuze waarvan ook jij geen spijt zult krijgen. Voor ons aanbod katoenen dekbedovertrekken klik hier.

Gemengd katoen

Ons aanbod dekbedovertrekken van gemengd katoen is ruim en deze stof is een combinatie van 80% katoen en 20% polyester. De overtrekken van gemengd katoen zijn vaak scherper geprijsd dan dekbedovertrekken van 100% katoen maar bieden hetzelfde comfort en heeft vergelijkbare kenmerken.

Katoen-Satijn

Katoen-Satijn is een heerlijke combinatie van twee fijne stoffen. Deze combinatie heeft dezelfde kenmerken als een dekbedovertrek van 100% katoen maar door de toevoeging van satijn krijgt het dekbedovertrek een prachtige glans en voelt de stof glad en zacht aan. 

Flanel

Flanel is opgeruwd katoen en daarom 100% natuurlijk met dezelfde kenmerken als een katoenen dekbedovertrek. De extra eigenschap die flanel met zich meebrengt is dat het goed isoleert waardoor het vaak wordt gebruikt tijdens de wintermaanden. Het opgeruwde katoen zorgt voor een wat dikkere zachte laag en houdt warmte daarom goed vast. Een echte aanrader voor iemand die het snel koud heeft.

Micropercal (microvezel)

Micropercal is een synthetische stof die bestaat uit polyester en nylon. Micropercal is een populaire keuze vanwege de praktische eigenschappen. Het neemt vocht en vuil goed op een droogt daarnaast snel. De stof is dunner dan katoen waardoor het licht aanvoelt. De prijs van een micropercal dekbedovertrek is vaak lager waardoor dit een voordelige keuze is. Micropercal laat zich daarnaast makkelijk wassen en is anti-allergisch. Voor mensen die echter veel transpireren tijdens het slapen raden wij een dekbedovertrek van 100% katoen aan.

Hulp nodig?

Heb je nog vragen over de verschillende materialen? Geen probleem, hiervoor kun je terecht bij onze klantenservice. Klik hier.