Wil je online een 4-seizoenen dekbed kopen?

Online 4-seizoenen dekbed kopen

Bij Budget-Bed kun je gemakkelijk online een 4-seizoenen dekbed kopen. In deze blog geven we uitleg over wat een 4-seizoenen dekbed is en waar je op moet letten bij het kopen van een 4-seizoenen dekbed online.

 1. Wat is een 4-seizoenen dekbed?
 2. Maat 4-seizoenen dekbed
 3. Materiaal 4-seizoenen dekbed
 4. Een 4-seizoenen dekbed kopen online 
 1. Wat is een 4-seizoenen dekbed?

Een 4-seizoenen dekbed is zoals de naam het al zegt, geschikt voor alle 4 seizoenen in een jaar. Dit komt doordat een 4-seizoenen dekbed bestaat uit 2 delen die los van elkaar gebruikt kunnen worden maar ook samen voor extra warmte. Bij een goed 4 seizoenen dekbed zijn de twee delen verschillend in dikte, een dikkere en een dunnere variant. De twee delen worden via drukknopen aan elkaar vastgemaakt waardoor de delen als één geheel aanvoelen.

 • Dunnere variant: geschikt voor zomermaanden, juni, juli, augustus en september.
 • Dikkere variant: geschikt voor lente- en herfstmaanden, maart, april, mei en oktober.
 • Samengevoegd: geschikt voor wintermaanden, november, december, januari en februari.
 1. Maat 4-seizoenen dekbed

Een 4-seizoenen dekbed is verkrijgbaar in verschillende maten waaronder de maat 140x200, 200x200 en 240x200. Vaak wordt een 4-seizoenen dekbed ook aangeboden in de lengtemaat 220 cm in plaats van 200 cm. Wanneer je besluit om een 4-seizoenen dekbed online te kopen kijk daarom goed naar de maat en of deze overeenkomt met de maat van je dekbedovertrekken.

Hierbij een kort overzicht van de verschillende maten:

 • 1 persoons 4 seizoenen dekbed: 140x200/220 cm
 • 2 persoons 4 seizoenen dekbed: 200x200/220 cm
 • Lits jumeaux 4 seizoenen dekbed: 240x200/220 cm
 1. Materiaal 4-seizoenen dekbed

De meeste 4-seizoenen dekbedden zijn verkrijgbaar met een tijk van microvezel of katoen. Voor meer informatie over microvezel bekijk onze blog: 'Wat is micropercal?'. Daarnaast is er nog het materiaal van de vulling. De vulling kan van een natuurlijk materiaal zijn zoals katoen of dons in combinatie met veren. Echter kiezen steeds vaker mensen voor een synthetische vulling van bijvoorbeeld holle vezel. Dit komt door de antiallergische aspecten, het makkelijke onderhoud en de lange levensduur.

Als je op zoek bent naar een makkelijk te onderhouden 4 seizoenen dekbed die vaak gewassen moeten worden vanwege een huisstofmijtallergie of hooikoorts dan raden wij een tijk van microvezel met een holle vezel vulling aan. Indien je veel transpireert en daarom vaak je beddengoed was is dit ook een uitstekende optie. Na het wassen is dit type 4 seizoenen dekbed snel droog en weer klaar voor gebruik.

 1. Een 4-seizoenen dekbed kopen online

Tegenwoordig is het heel eenvoudig om een 4 seizoenen dekbed online te kopen. Het is echter belangrijk om een paar punten goed in de gaten te houden zodat je ook het product ontvangt die je verwacht. Als eerste is het essentieel om de goede maat te kiezen, check daarom altijd even de afmetingen van je huidige beddengoed of koop beddengoed in dezelfde maat als je nieuwe 4 seizoenen dekbed.

Naast de maat is het belangrijk om een materiaal te kiezen met eigenschappen die bij jou passen. Kijk daarom goed naar het materiaal van de tijk (buitenkant van het dekbed) en de vulling. Extra tip: kijk bij de kenmerken of de twee delen van het dekbed een apart vulgewicht hebben. Dit zorgt voor nog meer gebruiksmogelijkheden. 

Budget-Bed, het beste bed voor het laagste budget!