Wat is micropercal?

Wat is Micropercal / Microvezel?

Vaak is het niet helemaal duidelijk wat nu micropercal is terwijl dit een veelgebruikte stof is voor dekbedovertrekken en de tijk van dekbedden en hoofdkussens. Micropercal wordt vaak ook microvezel genoemd maar dit betreft dezelfde stof. Andere benamingen voor micropercal zijn microvezel, microfiber, microfaser en microperkal.

dekbedovertrek micropercal

Wat zijn de voordelen van Micropercal?

Micropercal is een synthetische stof die gemaakt wordt van polyester en polyamide (nylon). Micropercal is door de vergelijkbare eigenschappen met katoen de synthetische variant. De voordelen van micropercal zijn:

  • Licht van gewicht;
  • Antiallergisch;
  • Hoeft niet gestreken te worden;
  • Is makkelijk te reinigen;
  • Droogt snel;
  • Vochtregulerend;
  • Krimpvrij.

Een ander belangrijk voordeel van micropercal is de lagere prijs. Veel mensen kiezen voor een dekbedovertrek van micropercal omdat het qua kenmerken erg veel lijkt op katoen maar voordeliger geprijsd is.

Wat zijn de nadelen van Micropercal?

Het zou natuurlijk op basis van bovenstaande kenmerken te mooi om waar te zijn als er ook niet een paar nadelen aan de stof micropercal zit. Micropercal is over het algemeen een wat dunnere stof in vergelijking tot katoen waardoor bij intensief gebruik de levensduur korter is. Daarnaast kan een micropercal dekbedovertrek gaan pillen omdat het een synthetische stof betreft, dit kan wel verholpen worden door speciale pluizenborstels of stof scheerapparaten. De kosten voor deze apparaten ligt vaak rond de 10 euro. Omdat een synthetische stof minder goed ademt kunnen mensen die veel transpireren een micropercal dekbedovertrek als warm en plakkerig ervaren.

Is een micropercal dekbedovertrek iets voor mij?

Een dekbedovertrek van micropercal is een voordelige keuze waar je veel plezier van zult hebben. Wij raden een micropercal dekbedovertrek aan indien je weinig werk aan een overtrek wilt hebben, niet veel transpireert tijdens het slapen en elke 2-3 jaar het dekbedovertrek inruilt voor een nieuwe variant. Je kunt een dekbedovertrek van micropercal eenvoudig online kopen bij Budget-Bed.nl.

Budget-Bed, het beste bed voor het laagste budget!