Wat is jersey? En wat heeft Coco Chanel hiermee te maken?

Wat is enkel jersey en dubbel jersey?

Enkel jersey en dubbel jersey zijn manieren van stof weven en kunnen van verschillende stoffen worden gemaakt. De jersey weeftechniek vond zijn oorsprong in de 19e eeuw op het Britse eiland Jersey 20 kilometer van de kust van Frankrijk en werd in eerste instantie gemaakt van wol. Tegenwoordig wordt jersey voornamelijk gemaakt van katoen en synthetische stoffen of een combinatie van beide. Jersey werd aanvankelijk gebruikt voor het maken van bovenkleding en ondergoed. Tegenwoordig wordt jersey ook gebruikt voor sportkleding en natuurlijk beddengoed.

Enkel jersey

Enkel jersey is een rekbare stof waardoor deze zeer geschikt is als stof voor hoeslakens. Daarnaast is enkel jersey licht van gewicht en heeft het een gladde en een ruwe zijde. Door een eenvoudigere weeftechniek is enkel jersey vaak voordeliger dan andere stoffen. Andere belangrijke kenmerken van enkel jersey zijn:

  • Ondoorzichtig
  • Ademende stof
  • Vocht absorberend

Dubbel jersey

Dubbel jersey zoals de naam het al bijna zegt zijn twee enkel jersey stoffen met de ruwe zijde aan elkaar gemaakt. Deze weeftechniek zorgt ervoor dat je enkel gladde zijden voelt en in het geval van een hoeslaken beter blijft zitten vanwege een mindere rekbaarheid. Ook heeft een dubbel jersey variant als voordeel dat het nog meer vocht op kan nemen. Dit is ideaal voor iemand die meer dan normaal transpireert en bijvoorbeeld zijn of haar matras beter wil beschermen tegen vocht.

Is een jersey hoeslaken iets voor jou?

Een jersey hoeslaken is ideaal wanneer je elke avond weer in een fris bed wilt stappen. Door de goed ademende kwaliteit van jersey ontsnappen nare geurtjes en kun je weer heerlijk gebruik maken van je bed. Daarnaast raden wij jersey hoeslakens en dan met name dubbel jersey hoeslakens aan wanneer je veel transpireert tijdens het slapen. Ook kan een jersey hoeslaken handig zijn tijdens de warme zomermaanden.

Jersey hoeslaken online kopen

Je kunt eenvoudig een jersey hoeslaken online kopen. Zodra je de maat van je matras weet kun je heel makkelijk filteren op de juiste maat en kom je de beschikbare varianten tegen. Een jersey hoeslaken is in de gebruikelijke maten verkrijgbaar waaronder: 90x200, 140x200, 160/180x200 en 200x200/220. Je kunt uiteraard kiezen uit een grote variantie van kleuren waardoor je altijd iets vindt wat bij jouw slaapkamer en bed past.

Wist je dat…?

Coco Chanel was in 1916 de eerste fashion designer die gebruik maakte van de stof jersey in vrouwenkleding. Dit werd in die tijd gezien als no-go omdat jersey werd geassocieerd met goedkope bovenkleding en onderbroeken. Vogue heeft in 1999 gezegd dat Coco Chanel degene is geweest die jersey aan de man heeft gebracht en daarom zo populair heeft gemaakt. 

Budget-Bed, het beste bed voor het laagste budget!