Wat is een molton hoeslaken?

Wat is een molton hoeslaken?

Vaak wordt gedacht dat een molton hoeslaken gemaakt is van een bepaalde stof. Dit is niet zo, molton is een naam voor een hoeslaken dat gemaakt is van dik katoen en waarbij de stof geruwd is. Hierdoor is de stof dikker en beter in staat om vocht op te nemen. Dit proces wordt ‘moltoneren’ genoemd en daar komt dan ook de naam vandaan. Een molton hoeslaken is daarom de ideale beschermer van je matras en zorgt ervoor dat vocht en vuil het matras niet bereikt. Vaak wordt een molton hoeslaken ook alleen een molton genoemd.

Hoe wordt een molton gebruikt?

Een molton gebruik je als extra beschermlaag tussen een matras en een hoeslaken. Wanneer je het bed opmaakt plaats je daarom eerst de molton en vervolgens een hoeslaken over je matras. Het gebruik van een molton verlengd daarom de levensduur van een matras en geeft je een extra aangenaam gevoel omdat hoeslakens vaak wat dunner zijn. Wij raden een molton daarom aan indien je een extra comfortabele nachtrust wilt.

Zijn er verschillende soorten moltons?

Er zijn uiteraard verschillende soorten moltons. Zo kun je kiezen uit een molton voor een standaard hoeslaken (hoekhoogte ca. 30 cm) of een molton voor een (split)topper hoeslaken (hoekhoogte ca. 10 cm). Wil je jouw matras nog verder beschermen kun je ook een waterdicht hoeslaken kopen. Een waterdicht hoeslaken is voorzien van een TPU onderlaag. Dit is een speciale onderlaag die ervoor zorgt dat het hoeslaken niet als een regenjas aanvoelt. TPU is makkelijk gezegd een vochtbestendige coating, deze coating laat geen vocht door maar wel lucht. Hierdoor wordt dit type coating vaak gebruikt bij hoeslakens en ander beddengoed. De coating als onderlaag in combinatie met een bovenlaag van jersey of katoen levert een waterdicht maar comfortabel hoeslaken op. 

Molton hoeslaken kopen?

Nu denk je misschien is het kopen van een molton hoeslaken echt nodig? Wij lichten dit graag verder toe. Gemiddeld verlies je een halve liter vocht tijdens het slapen, dit kan alleen een hoeslaken niet opvangen. Hierdoor komt dit vocht in je matras terecht en naast dat het onhygiënisch is verkort dit zoals eerder gezegd de levensduur van een matras aanzienlijk. Een molton is daarom echt een aanrader en zo hou je je matras lekker schoon en fris.

Hoe was ik een molton hoeslaken? 

Het wassen van een molton hoeslaken is vrij eenvoudig en gebeurd op de gebruikelijk manier. Doorgaans kun je een molton hoeslaken wassen op 40°C tot 60°C, raadpleeg hiervoor altijd eerst even het waslabel voor de gedetailleerde instructies. Laat een molton na het wassen niet te lang in de wasmachine zitten maar hang het gelijk op of doe het direct in de droger. Extra tip: was een molton hoeslaken eerst altijd voordat je er gebruik van maakt, hierdoor verminder je de kans op pilling.

Klaar om een molton hoeslaken online te kopen?

Ben je er nog niet helemaal uit of zijn er nog vragen voordat je een molton hoeslaken online koopt? Geen probleem, neem eenvoudig contact op met onze klantenservice en wij helpen je graag verder om jouw slaapwensen te vervullen. Klik hier voor de contactgegevens van de klantenservice.

Budget-Bed, het beste bed voor het laagste budget!