Verzwaringsdeken kopen?

Verzwaringsdeken kopen? 

Bij Budget-Bed kun je gemakkelijk online een verzwaringsdeken kopen. In deze blog geven we uitleg waar je op moet letten bij het kopen van een verzwaringsdeken en leggen we de functie van een verzwaringsdeken in detail uit.

  1. Wat is een verzwaringsdeken?
  2. Waar is een verzwaringsdeken goed voor?
  3. Waar moet ik op letten bij het kopen van een verzwaringsdeken?
  1. Wat is een verzwaringsdeken?

Voordat je een verzwaringsdeken koopt wil je natuurlijk graag eerst weten wat je eraan hebt. Een verzwaringsdeken is zwaarder dan een normaal deken, vaak tussen 5-10 kilo, en zorgt voor extra druk op het lichaam. Deze druk bootst een therapeutische techniek na genaamd ‘Deep pressure stimulation’. In het Nederlands noemen we deze techniek de Diepe druk stimulatie, deze techniek oefent een gelijkmatige druk op het lichaam uit. Het is dus feitelijk een verzwaard deken vaak bestaande uit twee delen, de verzwaarde laag en een zachte buitenhoes. Beide onderdelen kun je vaak eenvoudig wassen.

  1. Waar is een verzwaringsdeken goed voor?

Er zijn verschillende studies gedaan waaruit blijkt dat in sommige situaties een verzwaringsdeken een positief effect heeft op je nachtrust. De resultaten van deze studies blijven voornamelijk subjectief maar een groot aantal van de deelnemers geeft aan beter te kunnen slapen vanwege het extra gewicht van een verzwaringsdeken. Het heeft voornamelijk een positief effect op kinderen en volwassenen met ADHD, angst klachten of slapeloosheid en slaapstoornissen. De laatste jaren is de populariteit van verzwaringsdekens enorm toegenomen vanwege de positieve ervaringen van veel gebruikers.

  1. Waar moet ik op letten bij het kopen van een verzwaringsdeken?

Het is belangrijk bij het kopen van een verzwaringsdeken om het juiste gewicht te kiezen. Wij raden aan voor mensen met een lichaamsgewicht tussen 50-60 kilo een verzwaringsdeken van 6 kilo. Is jouw lichaamsgewicht boven 60 kilo dan raden wij een verzwaringsdeken van minimaal 7 kilo aan. Daarnaast is het belangrijk om te kijken of het verzwaringsdeken uit twee delen bestaat en of deze delen gewassen kunnen worden. Ook is het belangrijk om te kijken welke grootte het beste bij jou past.

Gewicht: Lichaamsgewicht tussen 50-60 kilo – Verzwaringsdeken van 6 kilo. Lichaamsgewicht >60 kilo – Verzwaringsdeken van 7 kilo.

Twee delen: De verzwaringsdekens bij Budget-Bed bestaan uit twee delen; het verzwaarde deken en een zachte buitenhoes.

Wasbaar: Ja, zie voor details altijd het waslabel.

Maat: 80 x 120 cm – kinderen en 150 x 200 – volwassenen. 

Budget-Bed, het beste bed voor het laagste budget!