Nieuw hoeslaken nodig?

Goedkoop hoeslaken kopen

Een goedkoop hoeslaken kopen kan een flinke uitdaging zijn vanwege de vele varianten en verschillende kenmerken. In dit blogartikel zullen wij de verschillende varianten toelichten zodat de keuze voor het juiste hoeslaken een stuk makkelijker wordt. Het gebruik van een goed hoeslaken wordt vaak onderschat. Als we er even bij stil staan dat we gemiddeld 7 uur per dag erop liggen is het juiste hoeslaken essentieel voor een goede nachtrust.  

  1. Varianten
  2. Maten
  3. Materialen 
  1. Variant hoeslaken

Er zijn verschillende varianten hoeslakens waaronder het standaard hoeslaken voor een standaard matras met een hoekhoogte van 20-30 cm. Daarnaast kun je eventueel nog kiezen uit een topper hoeslaken, splittopper hoeslaken of molton hoeslaken.

Standaard hoeslaken

Een standaard hoeslaken is een hoeslaken voor een normaal matras zoals iedereen die kent met een hoekhoogte tot 30 cm. Bijna alle matrassen in Nederland en België hebben een hoogte van 20 tot 30 cm. Door de elastieken rand van standaard hoeslakens blijven deze goed zitten als de hoogte iets afwijkt.

Topper hoeslaken

Naast een standaard hoeslaken is er ook een topper hoeslaken. Veel mensen gebruiken een matrastopper bovenop een matras voor extra bescherming en comfort. Indien je een matrastopper gebruikt zal je hiervoor een extra hoeslaken moeten aanschaffen. Het is niet mogelijk om een standaard hoeslaken om een matras en matrastopper te vouwen. Topper hoeslakens zijn geschikt voor matrastoppers met een maximale hoogte van 12 cm.

Splittopper hoeslaken

Als je individuele topmatrassen in hoogte kunt verstellen raden wij aan om een splittopper hoeslaken aan te schaffen. Dit hoeslaken kan aan het uiteinde ook individueel in hoogte versteld worden zonder dat de andere kant verschuift. 

Molton hoeslaken

Een molton biedt extra bescherming en comfort. Een molton is verkrijgbaar voor een matras, topper of splittopper en beschermt tegen vuil en vocht daarnaast zorgt een molton voor een langere levensduur van je bed. Voor de ultieme bescherming van je bed kun je ook kiezen voor een waterdicht hoeslaken. Zo voorkom je enige aanraking van vuil en vocht met je matras.

  1. Maat hoeslaken

De verschillende maten van hoeslakens zijn natuurlijk afgestemd op de standaardmaten van matrassen. Zo kun je standaard hoeslakens en topper hoeslakens krijgen in een 1 persoons variant, twijfelaar (valt er net tussenin) en 2 persoons variant. De beschikbare maten in centimeter zijn:

1 persoons: 70x200/220, 80x200/220 en 90x200/220

Twijfelaar: 120x200/220 en 140x200/220

2 persoons: 160x200/220, 180x200/220 en 200x200/220

  1. Materiaal hoeslaken

De keuze voor verschillende materialen bij een nieuw hoeslaken is ruim. Het uitgangspunt bij een hoeslaken is dat het prettig aanvoelt en jij goed kunt slapen. Elk materiaal heeft andere eigenschappen, deze eigenschappen lichten wij hierna verder toe.

Hoeslaken katoen

We beginnen met een katoenen hoeslaken, het prettige van katoen is dat het verkoelend werkt en een lange levensduur heeft. Daarnaast is katoen zacht en duurzaam.

Hoeslaken jersey

Een katoenen variant is jersey en dubbel jersey. Jersey is katoen maar door de weeftechniek is het elastischer dan katoen en zal daarom altijd perfect om je matras passen. Het verschil tussen jersey en dubbel jersey is, de naam zegt het al, dubbel jersey is dubbel zo dik. Dit maakt een dubbel jersey hoeslaken nog zachter en sterker waardoor deze langer meegaat.

Hoeslaken flanel

Als je een warme hoeslaken variant zoekt ga dan voor een flanellen hoeslaken. Flanel is opgeruwd katoen en krijgt daardoor een extra zacht laagje dat goed isoleert en prettig aanvoelt. Een flanellen hoeslaken is een echte aanrader voor de wintermaanden!

Hoeslaken katoen-satijn

Zoek je een hoeslaken dat goed is voor je huid? Veel dermatologen raden bij een geïrriteerde huid een hoeslaken aan waarin satijn verwerkt is. Een hoeslaken van katoen-satijn kalmeert niet alleen de huid maar laat je huid ook stralen. Daarnaast voelt een katoen-satijn hoeslaken luxe aan en heeft deze stof een prachtige glans.

Molton

De laatste variant is het molton hoeslaken, het materiaal hiervoor is een combinatie van katoen en polyester. Deze combinatie zorgt ervoor dat vocht en vuil je matras niet bereikt. Een molton hoeslaken wordt vrijwel altijd in combinatie met een ander hoeslaken gebruikt.

Als je vragen hebt na aanleiding van dit artikel of kom je er niet uit. Neem dan gerust contact op met onze klantenservice en wij helpen je graag verder. 

Budget-Bed, het beste bed voor het laagste budget!