Hou je hoofd koel met een verkoelend kussen

Verkoelend kussen

Kan je ook slecht slapen tijdens de zomer omdat je hoofd te warm is? Waarschijnlijk kan een verkoelend kussen uitkomst bieden. Een verkoelend kussen zorgt ervoor dat ondanks de warmte in je kamer de temperatuur van het kussen gelijk blijft. Het juiste hoofdkussen zorgt daarom voor een betere nachtrust tijdens de warme zomermaanden. Hieronder vind je uitleg over wat een verkoelend kussen is en hoe deze precies werkt.

Wat is een verkoelend kussen?

Er zijn veel verschillende variaties van verkoelende hoofdkussens. Het belangrijkste is echter dat het hoofd niet warm wordt waardoor je een slechte nachtrust hebt. Hoe een hoofdkussen dit bereikt hangt af van de samenstelling en de gebruikte materialen. Er worden hoofdkussens aangeboden die daadwerkelijk koelen. Dit wordt echter niet aangeraden vanwege de grote verschillen in kamertemperatuur en de temperatuur van je kussen. Indien het verschil in temperatuur te groot is kan dat je nachtrust ook negatief beïnvloeden. De meeste verkoelende kussens hebben daarom door hun uitstekende ventilerende eigenschappen een verkoelende werking. Doordat een verkoelend kussen beter ventileert dan een standaard kussen zal deze dus koeler aanvoelen.

Materiaal verkoelend kussen

Een hoofdkussen bestaat uit een tijk, de buitenkant, en een vulling. De juiste combinatie is essentieel voor een goede ventilerende werking. Verkoelende kussens kunnen daarom van verschillende materialen gemaakt worden. Indien je kiest voor een natuurlijk product kom je uit bij katoen. Je kunt een verkoelend kussen kopen met een katoenen tijk en een katoenen vulling. Vanwege de vocht absorberende en ventilerende eigenschappen van katoen is dit een prima keuze voor tijdens de warme zomermaanden. Een antiallergische optie is een verkoelend kussen van synthetische materialen. Bij deze varianten is de tijk gemaakt van micropercal/microvezel en de vulling van polyester. Een veelgebruikte optie als vulling is de holle vezel vulling. Deze vulling zorgt voor een vormvast maar zacht kussen met uitstekende ventilerende eigenschappen.

Waar moet je op letten bij een verkoelend kussen?

Het begint natuurlijk allemaal bij jouw persoonlijke voorkeuren. Indien je op zoek bent naar een verkoelend kussen van een natuurlijk materiaal kom je uit bij katoen. Heb je last van allergieën of wil je een kussen die vaak en makkelijk gewassen kan worden? Kies dan een kussen van synthetische materialen. Veelgebruikt is micropercal/microvezel. Dit is een zacht materiaal wat eenvoudig gewassen kan worden. Let daarom goed op de kenmerken in de productomschrijving van een product en kies een materiaal wat bij jou past.

Voordelen katoen

  • Natuurlijk product
  • Kan veel vocht opnemen
  • Uitstekende warmteregulatie

Voordelen microvezel

  • Anti allergisch en anti huisstofmijt
  • Makkelijk wasbaar
  • Gaat lang mee
  • Ventileert uitstekend

Indien je verder vragen hebt over een verkoelend kussen of bovenstaande uitleg kun je eenvoudig contact opnemen met onze klantenservice en wij helpen je graag verder.

Budget-Bed, het beste bed voor het laagste budget!